O mafuaʻaga o le faʻaumatia o tainasoa.

E tusa ai ma mafuaʻaga o le faʻaumatia o tainasoa, o loʻo suʻesuʻeina pea.Mo se taimi umi, o le vaaiga sili ona pule, ma le faʻaumatia o tainasoa 6500 tausaga talu ai e uiga i se meteorite tele.E tusa ai ma le suʻesuʻega, sa i ai se 7-10 kilomita i le lautele asteroid o le a pa'ū i luga o le fogaeleele, ma mafua ai se pa tele, e pei o le lafoina o le tele o le pefu i le siosiomaga e fausia ai le Zhetianbiri House of Sand and Fog, na taitai atu ai i le taofiga o laau photosynthesis , Ma o le mea lea o le faʻaumatia o tainasoa. Asteroid aʻafiaga aʻoaʻoga vave maua le lagolago a le tele o saienitisi.I le 1991, i Mekisiko o Yucatan Peninsula na tupu i le mauaina o se vaitaimi umi o le meteorite aafiaga craters, o le mea moni o se isi faʻamaoniga o lenei manatu.I aso nei, e foliga mai ua avea lenei manatu ma se faaiuga.

2 O mafuaʻaga o le faʻaumatia o tainasoa

Ae o loʻo i ai foi le tele o tagata mo sea asteroid aafiaga i luga o le masalosalo, aua o le mea moni: rane, korokotaila ma le tele o isi e matua maaleale i le vevela o manu ua tetee ma sao mai le Cretaceous.E le mafai e lenei a'oa'oga ona fa'amatalaina pe aisea na feoti ai na'o tainasoa.E oo mai i le taimi nei, ua tuuina atu e saienitisi le mafuaaga o le faaumatiaina o tainasoa e le itiiti ifo i le sefulu ma le lua vaaiga, e sili atu le tamaoaiga i le mataʻina ma le fiafia, "fai mai le meteorite collision," ae o se tasi o latou. "Meteorite collision", o le faʻaumatia o tainasoa i luga o le manatu autu o loʻo i ai mea nei:Muamua, suiga o le tau, fai mai.6500 miliona tausaga talu ai, o le tau o le lalolagi na faafuasei ona suia i le vevela na pa'ū, ma mafua ai le faaitiitia o le okesene i le siosiomaga ina ia le mafai ai e tainasoa ona ola. e le'i fa'afetaui i le pa'u o le vevela o le Lalolagi, sa fa'aaisa i le oti o.

Lua, o le ituaiga, fai mai le fusuaga.Fa'ai'uga o le vaitau o le dinosau, na muamua fa'aalia i tama'i mamame, o nei manu o manu fe'ai e mafai ona fafaga i fuamoa. O le i'uga o lenei leai o ni tama'i manu fe'ai, fa'ateleina ma i'u ina 'ai fuamoa.
Lona tolu, continental drift, fai mai.O su'esu'ega Fa'afanua o lo'o fa'aalia ai o le ola o tainasoa i le matua o le lalolagi e na'o se vaega o le motu tele, o lona uiga, "Pangea."Ona o suiga i le palapala o le lalolagi, na tupu ai le konetineta i le Jurassic o le vaega tele ma tafetafea, e tau atu i le siosiomaga ma suiga o le tau, ma o le mea lea o le faʻaumatia o tainasoa.

 3 O mafuaʻaga o le faʻaumatia o tainasoa

Fa, suiga i le geomagnetic fai mai.O le biology i aso nei o loʻo faʻaalia ai o nisi o meaola ma maneta e fesoʻotaʻi ma le oti. E sili atu ona maaleale i le maneta o le biology, i le suiga o le maneta o le lalolagi, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaumatia. E foliga mai o le faʻaumatia o tainasoa e mafai ona fesootaʻi ma suiga le maneta o le Lalolagi.V. fai mai angiosperm poisoning.Fa'ai'uga o le vaitau o le dinosau, o le lalolagi gymnosperms faasolosolo mou atu, suia i le tele o angiosperms, gymnosperms o lo'o i ai nei laau e le o'ona foliga o se mea'ai tele dinosau, taumafa o le tele o angiosperms ta'ita'i atu i le faaputuputuina o toxins i le tino Tele tele, mulimuli ane o le oona.Ono, fai mai timu acid.O le vaitaimi tuai Cretaceous atonu na i lalo o timuga malosi malosi, eleele, e aofia ai i totonu o le elemene strontium, ia soloia tainasoa e ala i vai inu ma meaai, tuusao pe le tuusao, strontium intake, maʻi poisoning po o le tumau, vaega mulimuli o le oti.

4 O mafuaʻaga o le faʻaumatia o tainasoa
O mafuaʻaga mo le faʻaumatia o tainasoa i luga o le manatu o loʻo taʻua i luga e sili atu nai lo nei.Ae o nei manatu o loʻo taʻua i luga i le sosaiete faʻasaienisi e sili atu ona lagolago. O le mea moni, o loʻo taʻua i luga, o loʻo i ai se nofoaga le atoatoa.Mo se fa'ata'ita'iga, o le "suiga o le tau" e le'o fa'amalamalamaina le mafua'aga o suiga o le tau.A maeʻa le asiasiga, o nisi tamaʻi tainasoa i le Coelurosauria, ma le vave vave e faasaga i tamaʻi mamame, o lea "ua tauivi ituaiga e fai mai" o loʻo i ai avanoa.I le fa'afanua fa'aonaponei, o le "continental drift theory" lava ia o se fa'aaliga lava."Angiosperms poisoning" ma le "timu acid" tutusa le leai o se fa'amaoniga.O se taunuuga, o le mafuaaga moni o le faʻaumatia o tainasoa, e leʻi toe suʻesuʻeina atili.

Upega Tafa'ilagi Aloaia a Kawah Dinosaur:www.kawahdinosaur.com

Taimi meli: Iuni-15-2020